apple_ipad_logo

Bescherm (ING) internetbankieren met behulp van Trusteer Rapport

Posted on 17 maart 2014 · Posted in Anti-Virus, Beveiliging, Internet

We kunnen er niet om heen, de afgelopen weken krijgen steeds meer Nederlandse banken te maken met verschillende DDOS-aanvallen. Voorlopig lijkt het nog onschuldig, maar vertellen ze ons wel alles? Dat is de vraag… Wanneer je aan (ING) internet bankieren doet is het aan te raden om Trusteer Rapport te installeren op je Mac of PC.

Recente malware is in staat om logingegevens voor online banking, winkelen, e-handel, email, en sociale netwerksites te ‘stelen’. Fraudeurs zijn dan instaat om niet-geautoriseerde betalingen uit te voeren, orders te plaatsen, email te versturen en meer. Met behulp van Trusteer Rapport worden de aanmeldingsreferenties en communicatie verborgen voor alle typen malware en wordt niet-geautoriseerde toegang tot je rekeningen voorkomen.

Trusteer Rapport is een gratis tool die je dient te installeren op je Mac. Tijdens de installatie wordt er in de adresbalk van Safari het Rapport-icon toegevoegd. Wanneer het icon groen is wordt de communicatie met de website beschermt en gegevens verborgen voor malware. Wanneer het icon grijs is wordt de webpagina niet beschermt.

Trusteer Rapport is vooraf ingesteld om websites te beschermen die rechtstreeks met Trusteer samenwerken om hun klanten de best mogelijke bescherming te bieden. ING Nederland is hier één van, uiteraard is het ook mogelijk om andere banken, webshops, enzovoorts te beschermen. Klik hiervoor op het Rapport icon in de adresbalk wanneer deze grijs is. Er verschijnt een popup venster met de omschrijving dat de huidige website niet beschermt wordt. Met de knop ‘Bescherm deze website’ kun je Rapport activeren voor de website en kleurt het icon groen.

Via de systeemvoorkeuren kun je vrij eenvoudig Rapport in- of uitschakelen. Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Rapport ▸ Stop Rapport. Daarnaast kun je eventueel nog de productinstellingen wijzigen, de standaard vertrouwde website bekijken en beveiligingsbeleid bekijken.

Volgens Trusteer Rapport wordt gevoelige informatie en gegevens 100% beschermt tegen malware en niet-geautoriseerde toegang acties. Helaas kunnen wij dit niet controleren en gaan wij ervan uit dat Trusteer de waarheid spreekt. Daarnaast raden alle grote banken in Amerika deze dienst aan. Trusteer rapport is hier gratis te downloaden op de ING website. Tevens zit er ook een uninstall erbij, bewaar deze goed wanneer je Rapport weer wilt verwijderen van je Mac of PC.